Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.01.2020

Blijven televisiereeksen Marvel Studios niet beperkt tot Disney+?

door Vertigo

Marvel Studios-hoofd Kevin Feige is sinds kort ook verantwoordelijk voor Marvel op het kleine scherm en kondigde reeds een stevig aantal reeksen aan voor Disney+. Mogelijk gaat hij ook in zee met de tv-zender ABC waarop binnenkort het zevende en laatste seizoen van de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. te zien is.

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Kevin Feige en we zijn met hem beginnen praten over hoe een Marvel- en ABC-serie er zou kunnen uitzien,” zegt ABC-netwerkhoofd Karey Burke. “Marvel heeft zich tot nu toe op Disney+ gefocust en zo hoort het ook.”

Dat is verrassend nieuws aangezien Marvel-reeksen als Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil en Jessica Jones slechts losjes geïntegreerd waren in het Marvel Cinematic Universe en Feige de series op Disney+ ontontbeerlijk wil maken voor het filmuniversum.

Bovendien zullen Disney+-reeksen als The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Hawkeye uit een handvol afleveringen bestaan waardoor het gemakkelijker is om grote namen zoals Anthony Mackie, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Paul Bettany en Jeremy Renner te strikken.

Of dergelijke vedetten ook zullen tekenen voor een twintigtal afleveringen van een standaard televisieseizoen is nog maar de vraag, tenzij het een anthologiereeks wordt waarin elk seizoen een andere groep personages centraal staat.

Bron: The Playlist

Lees meer over: