Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.11.2019

Hoe zag Rick Daltons carrière eruit na Once Upon a Time in Hollywood?

door Vertigo

Quentin Tarantino heeft in de podcast van actrice Margaret Cho onthuld wat er volgens hem gebeurd is met Leonardo DiCaprio’s personage Rick Dalton na Once Upon a Time in Hollywood.

“Zijn carrière kon een aantal richtingen zijn uitgegaan,” zegt hij. “Het hangt ervan af op welke acteur je denkt dat hij gebaseerd is, bijvoorbeeld George Maharis of Tye Hardin. In feite is het een combinatie van meerdere.”

“Als Rick iets meer succes had gehad in de jaren zeventig lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat hij op het einde van de seventies en het begin van de eighties in een tv-reeks had meegespeeld als een oude politieagent die zijn jongere collega’s op pad stuurt. Dat is namelijk met veel 50- tot 60-jarige macho tv-acteurs gebeurd.”

Tarantino denkt aan Earl Holliman (Starsky and Hutch), Jack Kelly (Maverick) en Vic Morrow (Charlie’s Angels). Zij speelden stuk voor stuk politiehoofden naar het einde van hun carrière toe. “Ik kan mij voorstellen dat Rick Dalton in 1978 één van hen is,” zegt de regisseur.

Beluister de volledige podcast hier.

Bron: IndieWire