Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.07.2019

The Little Mermaid-actrice krijgt steun van originele Ariel-stem & anderen

door Vertigo

Jodi Benson, de stem van Ariel in de originele The Little Mermaid-tekenfilm, heeft het opgenomen voor Halle Bailey. De actrice ligt onder vuur sinds ze de hoofdrol scoorde in de live-action-versie van de Disney-klassieker omdat ze Afro-Amerikaans is en/of geen rood haar heeft.

“Het belangrijkste is dat er een verhaal verteld wordt,” zei Benson, “en de essentie van het personage intact blijft. Looks, etniciteit, thuisland, huidskleur, dialect, gestalte, gewicht en haarkleur doen er niet toe zolang het publiek zich maar in de film kan vinden.”

Bailey is momenteel te zien in Grown-ish en ook Freeform, de zender waarop de serie te zien is, heeft gereageerd op het castingnieuws.

“Het sprookje van The Little Mermaid werd geschreven door een Deen,” staat te lezen. “Hoewel Ariel een zeemeermin is en dus overal naartoe kan zwemmen, zullen we ervan uitgaan dat ze ook Deens is. Deense zeemeerminnen kunnen net als Deense mensen zwart en roodharig zijn.”

“Ariel is echter een fictief personage en als je er niet mee kan leven dat de geweldige, getalenteerde en mooie Halle Bailey haar zal spelen omdat ze niet op de tekenfilmversie lijkt, heb je een echt probleem.”

https://www.instagram.com/p/BzmMah4gw-g/?utm_source=ig_embed

Tot slot stelde The Expendables-acteur Terry Crews zich kandidaat om Ariels vader Triton te vertolken met een gefotoshopt kiekje van zichzelf als de onderzeekoning.

Bron: Dark Horizons