Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.05.2019

Eerste foto’s racefilm van Logan-regisseur met Christian Bale en Matt Damon online

door Vertigo

Ford v. Ferrari van regisseur James Mangold (Walk the Line, Logan) vertelt het verhaal van de Britse racepiloot Ken Miles (Christian Bale) en de Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon). Zij proberen een revolutionaire wagen te bouwen waarmee Ford de concurrentie kan aangaan met Ferrari.

“Het verhaal gaat over twee vrienden die proberen uit te dokteren hoe ze moeten omgaan met eikels in maatpakken die niks van racen afweten,” zei Bale. “De film draait echter niet alleen rond racen, maar ook rond mensen die ertoe bereid zijn alles op het spel te zetten voor hun passie.”

“Miles en Shelby zijn echte mensen en hun emoties blijven niet beperkt tot drie korte scènes tussen actiescènes van twaalf minuten door,” voegde Mangold eraan toe. “Bovendien leveren Matt en Christian hun beste acteerwerk ooit.”

Wat de races betreft, koos Mangold voor dezelfde old school-aanpak van Logan. “Omdat het superheldengenre meer en meer op visuele effecten berust, wou ik een film maken die zowel op emotioneel als fysiek flak zo echt mogelijk overkwam,” zei hij.

“Voor Ford v. Ferrari had ik hetzelfde doel voor ogen,” vervolgde hij. “Ik wilde een racefilm maken waarin de auto’s niet met de computer tot stand kwamen, maar zich echt op het parcours bevonden.”

“Een wagen voelen voorbij razen, is de reden waarom mensen van racen houden,” zei Damon. “De opnames waren heel opwindend omdat je je verbeelding niet moest gebruiken. Het gebeurde allemaal om je heen.”

Bron: EW