Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.05.2019

Ari Aster over gelijkenissen en verschillen Hereditary en Midsommar

door Vertigo

Volgens Ari Aster heeft zijn tweede langspeler Midsommar raakvlakken met zijn regiedebuut Hereditary, maar is er geen expliciete connectie tussen de twee.

“Niemand aanbidt King Paimon in deze film,” zei Aster, “maar Midsommar is een soort aanvulling op Hereditary. De gelijkenissen en thematische link vielen mij echter pas op tijdens de opnames.”

Net zoals hij Hereditary niet als een horrorfilm maar als een familiedrama benaderde, zag Aster Midsommar als een relatiedrama. “Ik ben vertrokken vanuit het concept van een onstabiel koppel dat op reis gaat om hun relatie te redden,” zei hij. “Dat heb ik uitvergroot tot iets operatesk en surreëel.”

Aster werkte voor Midsommar opnieuw samen met cameraman Pawel Pogorzelski, maar verving de schaduwen van Hereditary door daglicht. “De film is van begin tot einde irritant helder,” zei hij.

Ten slotte zouden de twee films verschillen in toon. “Midsommar berust meer op suspens dan schrikmomenten en is surreëler,” zei Aster. “Beide zijn sowieso horrorfilms, maar Midsommar is een volwassen, hedendaags sprookje.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: