Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2019

Keanu Reeves onthult hoe Fox hem strafte omdat hij Speed 2 weigerde

door Vertigo

Na het succes van Speed, een box-office-hit en winnaar van Oscars voor Beste Geluidsmontage en Beste Geluidsmix, stond 20th Century Fox te trappelen voor een sequel. Hoofdrolspeler Keanu Reeves wou echter niet terugkeren omdat het origineel volgens hem niet te evenaren viel. In plaats daarvan koos hij voor de hoofdrol in een Canadese opvoering van Shakespeares Hamlet.

Bijgevolg was hij niet meer welkom bij Fox. Hij stond dankzij Point Break uit 1991 en Speed uit 1994 namelijk op het punt om hun actiester te worden. Pas in 2008 was hij nog eens in een Fox-film te zien, The Day the Earth Stood Still. De sciencefictionprent van Scott Derrickson was een box-office-flop en ook Reeves’ volgende studiofilm 47 Ronin stelde teleur. Vanaf dan speelde Reeves alleen nog mee in indies tot hij gecast werd in de actiefranchise John Wick.

“Hij is twee mensen in één,” zei Reeves over het personage. “Enerzijds heb je de weduwnaar John en anderzijds de huurmoordenaar John Wick. John wil vrij zijn, maar kan dat enkel als John Wick. Hij blijft maar mensen vermoorden en regels breken. Eigenlijk gaan de films over iemand die vecht voor zijn leven en zijn ziel.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: