Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.09.2018

Pulp Fiction-mash-up met omstreden kandidaat Amerikaanse hooggerechtshof gaat viraal

door Vertigo

Brett Kavanaugh maakt kans om het Amerikaanse hooggerechtshof te vervoegen, maar kwam onlangs in opspraak toen Dr. Christine Blasey Ford hem beschuldigde van seksueel misbruik. Daar moest hij afgelopen donderdag over getuigen in een zitting van de Senate Judiciary Committee.

Ford beweert dat Kavanaugh haar aanrandde in 1982, toen beide nog tieners waren. Hij ontkent echter alles en als bewijs van zijn onschuld en geloofwaardigheid haalde hij meermaals zijn diploma aan de universiteit van Yale aan.

Reden genoeg voor één Twitteraar om beelden van Kavanaughs getuigenis te combineren met de scène uit Pulp Fiction waarin Samuel L. Jackson een andere Brett er van langs geeft.

Kavanaughs uitspraken zoals “Ik ben toegelaten tot Yale.” en “Het is de beste rechtenfaculteit van het land.” worden afgewisseld met quotes van Jacksons personage Jules Winnfield als “Kijk eens hoe slim Brett is.” en “Wat ben jij een pientere motherfucker.”

De mash-up ging viraal  en werd onder meer gedeeld door Selma-regisseuse Ava DuVernay. “Was Sam er maar echt bij geweest,” zei ze. Jackson zelf vond het ook heel grappig.

https://twitter.com/ava/status/1045745139149418496

Bron: EW

Lees meer over: