Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.08.2018

Waarom de Darkest Minds-hoofdactrice droomt van Kill Bill: Vol. 3

door Vertigo

Amandla Stenberg is van een nevenpersonage in The Hunger Games uitgegroeid tot de hoofdrolspeelster in een andere young adult-film The Darkest Minds. Toch heeft ze nog een grotere droom: de dochter van Vivica A. Fox’ Vernita Green spelen in een derde Kill Bill-film van Quentin Tarantino.

In Kill Bill: Vol. 1 wordt Green namelijk voor de ogen van haar dochter Nikki gedood door Uma Thurmans The Bride en QT speelt al een tijdje met het idee van een Kill Bill: Vol. 3 waarin Nikki op wraak zint. Stenberg is er alvast voor te vinden. “Kill Bill is mijn favoriete film,” zei ze. “Het zou zo cool zijn. Na Vernita’s dood zegt The Bride tegen haar dochter: ‘Als je je hier later nog slecht bij voelt, kom mij dan opzoeken en we zullen het regelen.'”

Tarantino zei eerder dat hij de Kill Bill-reeks ziet als zijn equivalent van Sergio Leone’s Dollarstrilogie en had zelfs al een idee voor een derde deel. “Ik heb vijftien jaar nodig voor ik er opnieuw aan begin,” zei hij. “Ik heb de mythologie al helemaal uitgedokterd. Sofie Fatale erft al het geld van Bill, voedt Nikki op en Nikki confronteert The Bride. Nikki verdient haar wraak net zoveel als The Bride de hare. Ik ga misschien zelfs nu al enkele scènes draaien zodat ik de actrices kan vastleggen op hun huidige leeftijd.”

Kill Bill: Vol. 2 dateert van 2004, waardoor Vol. 3 de perfecte opvolger zou zijn voor Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood, die volgend jaar verschijnt. Dat wordt echter zijn negende film en de regisseur zei dat hij het bij tien films zou houden. Of hij afscheid neemt met een slotstuk in de Kill Bill-trilogie valt dus af te wachten.

Bron: IndieWire