Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.07.2018

Maakt Sacha Baron Cohen een film over Trump University?

door Vertigo

Sacha Baron Cohen, de Britse acteur achter typetjes zoals Ali G, Borat en Bruno, heeft het al langer aan de stok met Donald Trump. De Amerikaanse president maakte ooit zijn opwachting in een aflevering van Da Ali G Show, maar verliet naar eigen zeggen al na luttele seconden de set. Volgens Cohen duurde hun interview echter ongeveer negen minuten. In zijn film The Brothers Grimsby maakte Cohen een wansmakelijke grap over Trump waarin de president bloed in zijn mond krijgt en daardoor aids oploopt.

De gemoederen lijken niet meteen te gaan bedaren. Ter gelegenheid van de Amerikaanse nationale feestdag plaatste Cohen een filmpje op Twitter waarin te horen is hoe Trump hem de volle laag geeft. “Ik wou dat hij al zo vaak in het gezicht werd geslagen dat hij nu in het ziekenhuis lag,” zei de president. “Sacha Baron Cohen, ga terug naar school. Leer wat grappig zijn betekent.”

Op het einde van het filmpje verschijnen de woorden: “Hij is terug. Zo heb je hem nog nooit eerder gezien. Sacha studeert af. Binnenkort.” Tenslotte komt het logo van Trump University in beeld, Trumps voormalige school voor aspirant-vastgoedmakelaars.

Bron: IndieWire