Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.05.2018

Uma Thurman wil nog steeds samenwerken met Quentin Tarantino

door Vertigo

Aangezien Uma Thurman tijdens de opnames van Quentin Tarantino’s Kill Bill bij een auto-ongeval betrokken raakte, zou je denken dat ze niks meer met de regisseur te maken wil hebben. Het tegendeel is echter waar: Thurman staat nog steeds open voor een nieuwe samenwerking. “Als hij een goeie rol voor mij zou schrijven en we op dezelfde golflengte zouden zitten, zou ik er geen graten in zien”, aldus de actrice.

Thurman ontkent niet dat er wrevel is geweest tussen haar en Tarantino, maar kan dat relativeren. “We hebben al vaak ruzie gemaakt door de jaren heen,” zei ze, “maar dat is normaal als je elkaar al zo lang kent en al 25 jaar samenwerkt. Je kan die geschiedenis en nalatenschap niet herleiden tot een auto-ongeval, tenzij ik erin zou gestorven zijn.”

Tarantino drukte alvast zijn spijt uit over het ongeval en Thurman neemt het hem niet langer kwalijk. “Ik heb er chronische nekpijn aan overgehouden, dat is waar, en ik was niet tevreden met de manier waarop de zaak werd afgehandeld en ik werd behandeld. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet geef om iemand die ik al 25 jaar ken. Ik ben vergevingsgezind ingesteld en ongelukken gebeuren nu eenmaal. Het ongeval had niet mogen gebeuren, maar alles errond heeft mij veel meer gewetst.”

Als Thurman en Tarantino nog willen samenwerken zullen ze zich moeten haasten. De regisseur kondigde namelijk aan dat hij er na tien films mee gaat ophouden. Once Upon a Time in Hollywood met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt wordt zijn negende, dus blijft er maar een meer over. “Ik denk niet dat het er nog in zit,” zei Thurman. “Het zou mij niet verwonderen als hij effectief in pensioen gaat.”

Bron: IndieWire