Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.05.2017

Terreurdreiging doet Cannes zwaar investeren in veiligheid

door Vertigo

De 70e editie van het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar amper 10 dagen na de presidentsverkiezingen plaats en de mondaine badstad geeft miljoenen uit om de veiligheid te kunnen garanderen. Maar bij vele festivalgangers rijst toch de vraag: hoe veilig gaat het evenement zijn?

Deze editie is de eerste sinds de aanslag in Nice waarbij een vrachtwagen op wandelaars inreed. Om een gelijkaardige aanslag te voorkomen heeft de burgemeester van Cannes alle mogelijke maatregelen getroffen. Grote betonnen plantenbakken werden op de Croisette geplaatst helemaal tot aan het Palais, waar de meeste premières en festiviteiten plaatsvinden. De stad heeft ook zes miljoen dollar gespendeerd om automatische zinkpalen te plaatsten op alle invalswegen naar de stad.

De baai en haven worden extra goed in de gaten gehouden en om diefstallen te voorkomen werd het aantal beveiligingscamera’s opgetrokken van 400 naar 550. Bovendien worden er nog eens 500 vrijwilligers en 80 ‘oplettende buren’ ingeschakeld om door de stad te patrouilleren en verdachte handelingen te melden aan de bevoegde autoriteiten.

Yves Darros, hoofd van de politie in Cannes zegt dat de festivalorganisatie zeer nauw met de autoriteiten heeft samengewerkt om het hoogste veiligheidsniveau te garanderen. “Ik werk nu al al 35 jaar samen met hen  en de veiligheid is altijd al top geweest, maar dit jaar overtreffen we onszelf. Er zullen ook dagelijkse meetings zijn tussen de politie en de festivalsecurity om de  beveiligingsgraad aan te passen waar nodig.”

Bron: Variety

Lees meer over: