Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2016

Filmflits: Avatar 2, Vinterberg, The Mummy en meer!

door Jimmy Van der Velde

J.C. Chandor regisseert The Robber

De cineast die eerder A Most Violent Year inblikte heeft een nieuw project: The Robber. Het project wordt een remake van een Duitse film. Centraal staat een marathonrenner die overvallen pleegt.

Bron: Empire

 

Maria Magdalena-prent in de maak

Universal plant een film over het leven van de Bijbelse figuur Maria Magdalena. Garth Davis (Top of the Lake) regisseert.

Bron: Deadline

 

Nieuwe releasedatum voor The Mummy

De monsterreboot verschijnt niet in maart 2017, maar wel in juni 2017. Tom Cruise en Sofia Boutella vertolken de hoofdrollen.

Bron: Variety

 

Volgende Terminator-film van releaselijst geschrapt

Het vervolg op Terminator: Genisys komt niet meer in mei 2017 in de zalen. De originele datum van de prent wordt nu ingepalmd door Baywatch. Het is onduidelijk of de film er ooit nog komt.

Bron: THR

 

Greta Gerwig plant regiedebuut

De Frances Ha-ster plant haar eerste film als regisseuse: Ladybird. Saoirse Ronan zal de hoofdrol vertolken.

Bron: Indiewire

 

Masters of the Universe vindt regisseur

McG – bekend van Charlie’s Angels en Terminator Salvation – kruipt achter de camera voor een nieuwe filmversie van het speelgoedproduct Masters of the Universe. De vorige verfilming dateert uit 1987.

Bron: THR

 

Avatar 2 nogmaals uitgesteld

Het vervolg op de megakaskraker van James Cameron komt dan toch niet in december 2017 in de zalen. Er werd nog geen nieuwe datum meegedeeld.

Bron: Indiewire

 

Vinterberg gaat kopje onder

De Far from the Madding Crowd-filmer Thomas Vinterberg regisseert binnenkort de duikbootfilm Kursk. Het project belicht de waargebeurde tragedie waarbij een Russische onderzeeër zonk en de crew stierf.

Bron: Variety

@TheJimeister