Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.12.2020

10 Cloverfield Lane-regisseur strikt hoofdrolspeler voor Houdini-biopic

door Vertigo

Na de release van zijn regiedebuut 10 Cloverfield Lane in 2016 smeedde Dan Trachtenberg plannen voor Houdini, een biopic over goochelaar en boeienkoning Harry Houdini. Sindsdien is het echter stil rond dat project.

Nu blijkt dat het project nog steeds in ontwikkeling is en dat Ben Affleck de hoofdrol gaat vertolken. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero van William Kalush en Larry Sloman.

Wanneer de opnames precies van start zullen gaan, is echter onduidelijk. Trachtenberg heeft namelijk ook een nieuwe Predator-film op zijn programma staan.

Affleck gaat op zijn beurt een comeback maken als Batman in The Flash, een film over de making-of van Chinatown schrijven en regisseren en mogelijk de hoofdrol in George Clooneys The Tender Bar op zich nemen.

Trachtenbergs Houdini komt, al dan niet toevallig, in stroomversnelling na het nieuws dat een geplande Houdini-reeks van Pirates of the Caribbean-producent Jerry Bruckheimer met Johnny Depp in de hoofdrol on hold werd gezet.

Bron: The Playlist