Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.08.2016

Justice League Dark vindt eindelijk regisseur

door Filip Tyskens

Dat de filmbusiness menens is voor comicgigant DC, bewijzen ze met hun ambitieuze releaseschema waarvan Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad eigenlijk nog maar opwarmertjes waren.

Naast Wonder Woman en Justice League is Justice League Dark een van de vele projecten die men heeft aangekondigd. Oorspronkelijk zou de Mexicaanse horrormaestro Guillermo del Toro het duistere broertje van Justice League inblikken, maar zijn drukke agenda stak daar een stokje voor.

Nu werd echter bekendgemaakt dat Doug Liman, de regisseur van onder meer The Bourne Identity en Edge of Tomorrow, de taak op zich zal nemen. Over de plot is nog niet veel geweten, maar de film, die nu Dark Universe heet, zal draaien rond gecompliceerde superhelden als John Constantine, Swamp Thing en Deadman.

giphy

Zowel Constantine als Swamp Thing beleefden in het verleden reeds solo-filmavonturen, maar die films deden het niet bepaald denderend aan de kassa.

giphy

Liman heeft deze zomer de opnames van The Wall afgerond, een film over scherpschutters met Aaron Taylor-Johnson in de hoofdrol. momenteel buigt hij zich over de postproductie van zijn tweede samenwerking met Tom Cruise, die voordien Mena heette, maar nu als American Made bekendstaat. En onlangs raakte bekend dat hij niet langer betrokken is bij Gambit, een ander op stapel staand superheldenproject.

Bron: Variety