Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

woody allen

18.05.2017

Woody Allen beledigt producenten, verdelers en zijn films

door Vertigo

Woody Allen heeft zijn eerste Facebookinterview gegeven. Het gesprek duurde meer dan een uur en ging onder meer over Wonder Wheel, zijn nieuwe film met Kate Winslet en Justin Timberlake, maar ook zijn vorige films, waarvan hij vindt dat sommigen door de verdelers slecht behandeld zijn.

“Of ze de release in de zomer plannen als tegengewicht voor de blockbusters films of rond Pasen, als het fout loopt hebben ze toch altijd een excuus klaar. Volgens mij houden ze voodoo-meetings om te beslissen wanneer ze mijn films moeten uitbrengen om hij zo weinig mogelijk opbrengt.”

Andere onderwerpen die de revue passeerden:

Over samenwerken met studios:

“Als ik een film maak, heb ik graag dat ze me het geld geven en ophoepelen. Zes maand later krijgen ze een film van mij. Zo heb ik altijd gewerkt en wil ik ook blijven werken. op een bepaald moment zeiden de studio’s tegen mij: ‘Wij zijn geen bank, we willen je script lezen, weten wie je cast’. Ik beschouw hen net wel als banken, criminelen zelfs en zei: ‘Neen, je mag mijn script niet lezen’. Ik zei dit heel vriendelijk en zij verzochten me heel vriendelijk te verdwijnen.”

Over films maken buiten de Verenigde Staten:

“Ik ging naar Engeland voor Match Point en daar zeiden ze me: ‘Hier is het geld, we willen geen input. En daarna wilden ze me terug en kreeg ik telefoon uit Frankrijk en Spanje om daar films te komen draaien. Ik had de tijd van mijn leven, ik bracht de zomer door met mijn familie in het buitenland en maakte de films die ik wilde maken. En toen kreeg ik telefoon uit de VS om daar terug een film te maken zoals ik voordien deed.

Over samenwerken met Amazon:

“Amazon is een perfect voorbeeld van een bedrijf dat zo succesvol is, dat ik maar een kleine garnaal ben. Zij verdienen miljarden. En dan kom ik op de proppen en ik wil een film maken voor een schijntje. Als mijn film winst maakt, merk je dat niet eens in de cijfers van Amazon. En de mensen daar houden van de kwaliteit van mijn werk. Een bedrijf als Amazon valt onder de groep van de idiote mecenassen.”

Over het feit dat Annie Hall overschat wordt:

“Die film ligt heel goed bij het publiek om de een of andere reden. Ik heb betere films gemaakt. Match Point is beter, The Purple Rose of Cairo is beter, Vicky Cristina Barcelona is even goed. Maar Annie Hall en ook Manhattan blijven mensen bij. Tot mijn grote verbazing is er meestal niemand geïnteresseerd in de films waarvan ik denk dat ze geweldig zijn en de films die ik maar oké vind, slaan ongelooflijk aan.

Woody's Facebook Live Conversation with Robert Weide

Woody's Facebook Live Conversation with Robert Weide

Geplaatst door Woody Allen op woensdag 17 mei 2017

Bron: IndieWire