Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2017

Was de mislukte Mission: Impossible 6-stunt van Tom Cruise dan toch geen mislukking?

door Freek Lauwers

Christopher McQuarrie, de regisseur van Mission: Impossible 6, gaf een interview over de stunt waarbij Tom Cruise geblesseerd geraakte. De cineast zei dat de val die je Cruise ziet maken in het filmpje de bedoeling was en dat Cruise verbeten verder deed ondanks zijn opgelopen letsel.

“Het publiek denkt dat Tom de mist in ging, maar dat klopt niet. Het was de bedoeling dat hij op de zijkant van het gebouw terechtkwam. De stunt moest meer dan eens opgenomen worden om genoeg angles te hebben. Bij de vierde take liep het mis en brak hij zijn enkel.”

“Hij wist meteen dat het erop zat voor die dag,” vertelt de regisseur verder. “Dus stond hij recht en knalde hij door de scène. Zodra hij uit beeld was, ging hij neer. Hij wist dat dit de enige manier was om de scène te redden. Niemand van de crew had door wat er was gebeurd. De Tom Cruise die effectief een enkel breekt, is amper te onderscheiden van de Tom Cruise die doet alsof hij een enkel breekt.”

McQuarrie voegde nog toe dat hij er alles aan zal doen om het bewuste shot in de film te krijgen na alle moeite die erin werd gestoken. Tijdens de periode dat Cruise buitenspel is, zal de regisseur zich bezighouden met het opnemen van scènes waarin de ster niet meespeelt en met de montage van het reeds opgenomen materiaal.

Bron: Dark Horizons