Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.12.2016

Vertigo-kerstevent 2016: Bacalaureat & The Founder

door Vertigo

Vertigo goes all jingle bells op zondag 18 december in Cinema Cartoons te Antwerpen. Die dag organiseren we namelijk het jaarlijkse Vertigo-kerstevent. En net als elk jaar hebben we heel wat moois op het programma staan!

We bijten de spits af met Bacalaureat van 4 Months, 3 Weeks and 2 Days-regisseur Cristian Mungiu. Dit Roemeense drama vertelt het verhaal van een chirurg die zijn dochter via een studiebeurs een mooie toekomst probeert te verzekeren in het veel beschaafdere Groot-Brittanië, ver van de corruptie en schandalen waarvoor het eigen land bekend staat. Door een tragische gebeurtenis dreigt Eliza echter niet te slagen voor haar eindexamen en blijkt er toch meer rek te zitten op Romeo’s principes dan hij zelf dacht.

Daarna is het de beurt aan The Founder waarin Michael Keaton de rol opneemt van Ray Kroc, de man achter het succes van McDonalds. Met The Founder zet regisseur John Lee Hancock een historische misvatting recht: de beroemdste fastfoodketen ter wereld is namelijk niet opgericht door Kroc zoals velen denken maar door de gebroeders Maurice en Dick McDonald. Zij werden echter volledig uit de zaak verdreven door Kroc toen die van het merk een internationale monopolie aan het maken was.

Twee zeer goede redenen dus om er als de kippen bij te zijn en je plaats te verzekeren voor ons Vertigo-kerstevent!

Dit evenement is afgelopen. Kon je er niet bijzijn? Mis nooit nog een Vertigo evenement en ga voor de ZILVER of GOUD formule via onze abonnementspagina!