Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.06.2017

Twitterstorm ijvert voor herwaardering Star Wars-prequels

door Vertigo

De Star Wars-prequels werden toen ze uitkwamen niet bepaald gesmaakt, maar sinds de release van The Force Awakens en Rogue One genieten ze een soort eerherstel.

Illustrator en blogger Glendon Mellow heeft het op Twitter opgenomen voor Episode I, II en III, en enkele details die de meeste kijkers gemist hebben meer toegelicht. Zo legt hij ondermeer een verband tussen de muziek op het einde van The Phantom Menace en The Emperor’s Theme uit Return of the Jedi. Het blijkt hetzelfde muziekstuk, maar dan versneld en met extra kinderstemmen.

Mellow gaat ook in op het onderliggende thema van kolonisatie, wat volgens hem nooit volledig uitgewerkt werd, maar wel duidelijk aanwezig is. Zo wijst hij erop dat de mensen van Naboo in de senaat wel een stem hadden, maar de Gungan niet. Een van de Gungan, Jar Jar Binks, schopt het in de prequels wel van banneling tot vertrouweling van Padmé. En wel door een karaktertrek die Padmé deelt met haar dochter, Prinses Leia: bondgenoten zoeken en vriendschappen sluiten die niemand voor mogelijk acht.

Mellow wijdt ook een paar tweets aan de houterigheid van Anakin. “Mijn vrouw zei me dat zijn gesprekken misschien plaatsvervangende schaamte oproepen omdat hij absoluut geen kennis van zaken heeft op romantisch vlak. Hij is een jonge monnik. Hij gedraagt zich in de relatie dan ook als een overenthousiaste twaalfjarige die een eerste afspraakje heeft. En Padmé heeft daar begrip voor.”

Je kan Mellows hele Twitterstorm hier nalezen. Hij heeft het verder ook nog over de architectuur in de Oude Republiek en het uitvoeren van Order 66.

Bron: IndieWire