Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.04.2017

SPOILER ALERT: The Last Jedi-geruchtenmolen draait op volle toeren

door Vertigo

Het mag dan nog een goede acht maanden wachten zijn voordat Star Wars: The Last Jedi in de zalen verschijnt, toch is er al voldoende reden voor enig enthousiasme. De fans zetten zich stilaan schrap voor de jaarlijkse Star Wars Celebration en een boel geruchten over Episode VIII doen de spanning stijgen. Een overzichtje!

Snoke leeft op grote voet

Supreme leader Snoke was na zijn korte verschijning in The Force Awakens al onderwerp van wilde speculaties bij Star Wars-fans en daar zijn nu nog een boel geruchten bij gekomen.

Zo zou de kledij van Snoke een en ander impliceren over de eigenschappen van het personage. De gouden gewaden, de gigantische zwarte ring aan zijn linkerhand, en zelfs zijn gouden slippers doen vermoeden dat hij geobsedeerd is door rijkdom. Ook de ronduit indrukwekkende troonzaal waarin hij zich bevindt, zet dat idee kracht bij.

In The Last Jedi zou blijken dat die troonzaal zich bevindt op Snokes Mega Destroyer, die misschien wel het grootste ruimtetuig uit de Star Wars-franchise zou kunnen blijken – de Death Star en de Starkiller Base inbegrepen.

Laura Dern als Resistance Admiral

Ondertussen werd ook meegedeeld dat Laura Dern, bekend van onder andere Jurassic Park en Blue Velvet, een rol heeft in The Last Jedi. Volgens Making Star Wars zou de actrice binnenkort als admiraal Holdo op het scherm verschijnen. Geruchten doen de ronde dat Holdo eerder vreemd gekleed zou zijn voor een militair, gehuld in een paars kleed en voorzien van een resem metalen armbanden. Hoewel Holdo deel uitmaakt van de Resistance, zou haar tweestrijd met Poe Dameron in The Last Jedi doen vermoeden dat er verdeeldheid gaat heersen binnen de rebellengroep.

Grotere rol voor Poe Dameron

Voor diezelfde Poe Dameron, gespeeld door Oscar Isaac, is in Episode VIII dan ook een meer prominente rol weggelegd. De sympathieke X-Wingpiloot zal de overgebleven rebellen voorbij de vloot van The First Order proberen te gidsen. Ook zijn X-Wing wordt van naar verluidt van een upgrade voorzien.

De slag om Crait

Ondertussen weten we ook dat dé grote veldslag in The Last Jedi zal plaatsvinden op de planeet Crait, waar de troepen van The First Order de rebellenbasis onder vuur nemen. Over de vermeende achtergrond van de planeet doen ook geruchten de ronde. Crait zou voorheen als rebellenbasis gediend hebben, waar de Resistance de mijnen van de planeet zou zijn gaan ontginnen om hun activiteiten te kunnen bekostigen. De zoutvlakten van Bolivia zouden als decor gediend hebben voor deze locatie.

Een uitgebreider voorsmaakje

Een eerste voorsmaakje van The Last Jedi zou vermoedelijk later deze week verschijnen tijdens Star Wars Celebration. Bezoekers zullen in ieder geval smullen, want hoewel er gezegd was dat de voorbeschouwing slechts een eerste tipje van de sluier zou oplichten, blijkt nu toch dat deze toch eerder een full trailer-karakter zou hebben.