Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.03.2017

Recensie My First Highway

door Steven Tuffin

De eerste langspeler van Kevin Meul draait om Benjamin (Aäron Roggeman), een puber die tegen zijn zin met zijn ouders op vakantie gaat naar een camping in Spanje. Daar wordt hij halsoverkop verliefd op Annabel (Romy Louise Lauwers), die hem meesleurt op een donker pad…

Van Meuls uitdagende scenario over de puike breedbeeldfotografie van Menno ‘Waste Land’ Mans tot de dreigende score van Steak Number Eight-frontman Brent Vanneste: aan ambitie ontbreekt het deze duistere coming-of-age allesbehalve.

Bij momenten doet het relaas denken aan Hanekes perverse moraliteiten. Zelden zag een Spaanse camping er zo verrukkelijk verdorven uit. En de soundtrack kleurt lekker buiten de Vlaamse film-lijntjes. Bovendien blijkt Roggeman een jong talent van eigen bodem dat perfect pakt op het grote scherm.

Jammer genoeg kan hetzelfde niet gezegd worden van zijn tegenspeelster en begint het verhaal in de tweede helft enigszins te sputteren.

Niettemin, een beloftevol debuut.

>>Klap

In zijn eerste langspeelfilm zet Vlaams cineast Kevin Meul het coming-of-age-genre op zijn kop door zijn protagonist (een geweldige Aäron Roggeman) het volwassendom genadeloos in te meppen. Michael Haneke does Boyhood, of zoiets.

Regie Kevin Meul
Cast Aäron Roggeman, Romy Louise Lauwers, Natali Broods
Speelduur 1u22
Vanaf 1 maart in de bioscoop