Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2017

Productie én geruchtenmolen Jurassic World 2 van start

door Marlies Hamal

Deze week ging de productie van Jurassic World 2 van start, en dat werd door producer Frank Marshall gevierd op Twitter. Marshall deelde een foto van zijn kantoor, dat helemaal dinosaurus-proof is:

En samen met de productie komt ook de geruchtenmolen op gang. Er wordt volop gespeculeerd over de plot van de volgende aflevering van de Jurassic Park-franchise. Daarvoor wordt ook wat speurwerk verricht. Fansite Jurassic Outpost ontdekte dat Universal de domeinnamen IslaNubarRescueMission.com, AllCreaturesHaveRights.com en AllCreaturesHaveRights.org registreerde, wat volgens hun betekent dat dierenrechten in de sequel aan bod zouden kunnen komen.

Dat zou wel eens kunnen kloppen, want regisseur J.A. Bayona en producer-scenarist Colin Trevorrow bevestigden eerder al dat de film een licht zal werpen op de rol die dieren in onze huidige maatschappij spelen: “De dinosaurussen zullen symbool staan voor hoe dieren tegenwoordig behandeld worden”, vertelde Trevorrow. “Ze worden mishandeld, gebruikt voor proeven, gevangengehouden in dierentuinen, gehouden als huisdier of ingezet als wapens.”

Daarnaast zou de Jurassic World-sequel ook groter, spannender en angstaanjagender zijn dan zijn voorganger. In de film zullen Bryce Dallas Howard en Chris Pratt opnieuw de hoofdrollen op zich nemen, maar er zou een sterkere connectie zijn met de klassieke Jurassic Park-films. Michael Giacchino componeert de soundtrack.

Jurassic World 2 verschijnt in juni 2018 in de bioscoop.

Bron: /Film