Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.01.2017

Overlijden Carrie Fisher bezorgt Star Wars-bonzen kopzorgen

door Marlies Hamal

Dat het overlijden van actrice Carrie Fisher een grote impact zal hebben op de toekomst van de Star Wars-franchise, hoeft niet te verbazen. Maar hoe groot die impact precies zal zijn, wordt alsmaar duidelijker.

Eerder deze week raakte al bekend dat Disney een enorme verzekeringspremie krijgt na het overlijden van Fisher. De actrice had immers een contract met de studio voor drie Star Wars-films, maar zal na The Force Awakens enkel nog in Episode VIII te zien zijn. Ook in Episode IX had de actrice moeten meespelen, en de website The Insurance Insider weet te vertellen dat de actrice daarin een grote rol gehad zou hebben.

SPOILER ALERT: Er werd onthuld dat voor Episode VIII en Episode IX enkele cruciale scènes voor Fisher gepland waren. Het zou gaan om een reünie van Leia met haar broer Luke Skywalker, en een confrontatie met haar zoon Kylo Ren. In welke film de scènes te zien zouden zijn is niet duidelijk.

Volgende week zitten Episode IX-regisseur Collin Trevorrow en Lucasfilm -baas Kathleen Kennedy al eens samen om de toekomst van de franchise in het algemeen en die van Princess Leia in het bijzonder te bespreken. De schadevergoeding zou onder andere dienen om een herwerking van het scenario te bekostigen, maar hoe de afwezigheid van Leia verklaard zal worden, valt dus nog af te wachten.

Bron: The Playlist