Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2017

Nieuwe Lars von Trier geïnspireerd door Donald Trump

door Marlies Hamal

Het is alweer even stil rond de Deense regisseur Lars von Trier, maar daar zal dit jaar verandering in komen: volgende maand begint Von Trier immers aan de productie van zijn nieuwe thriller, The House That Jack Built. Om wat promotie te maken deelde hij vorige week bovenstaande afbeelding van zichzelf met een zeis, een referentie naar de Deense horrorfilm Vampyr. En om nog meer olie op het vuur te gooien, laat hij nu van zich horen met een van zijn typische boude uitspraken.

The House That Jack Built is gebaseerd op het idee dat het leven slecht is en geen zin heeft”, vertelt de regisseur over zijn nieuwste film. “Dat werd jammer genoeg recent bewezen door de opkomst van de Homo trumpus, de rattenkoning.”

The House That Jack Built speelt zich af in het Washington van de jaren zeventig en tachtig en volgt een seriemoordenaar die zijn ‘meesterwerk’ af wilt maken zonder gevat te worden. De hoofdrol wordt vertolkt door Matt Dillon. Bruno Ganz, Riley Keough en Sofie Grabol verschijnen ook in de film.

The House That Jack Built verschijnt in 2018 in de zalen.

Bron: The Playlist