Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.05.2017

Lovende recensies voor Wonder Woman

door Vertigo

De eerste recensies van Wonder Woman lezen allemaal als een verzameling superlatieven. De film wordt zeer positief onthaald en wordt zelfs omschreven als de beste film van DC.

Entertainment Weekly vindt de film alles wat een superheldenfilm moet zijn: slim, leuk en entertainend, terwijl Variety de lichte toon een herademing vindt binnen het DC-universum.

De film omarmt verschillende genres, merkt USA Today op: “ Het is geen typische superheldenfilm, het is een actiefilm, een romantisch drama, een coming of age én een oorlofsfilm. Maar het is vooral een positief verhaal over menselijkheid.”

Ook de prestatie van hoofdactrice Gal Gadot krijgt het nodige applaus. Zowel Mashable als Total Film roemen Gadot voor haar vertolking die een meerwaarde geeft aan een traditioneel verhaal. “Haar personage is moeilijk om in te vullen: ze moet optimistisch zijn maar niet naïef, hevig maar niet angstaanjagend, goed zonder meer maar niet saai, en intrigerend buitenaards maar niet totaal onmenselijk. Gadot heeft de perfecte balans gevonden en geeft Diana een warmte mee die het onmogelijk maakt haar niet te omarmen.”

De vergelijking met die andere superheldenfilm die zich tijdens een oorlog afspeelt, Captain America: The First Avenger, wordt gemaakt door The Associated Press. Zij vinden dat de films dezelfde sfeer en kracht hebben, zonder een kopie te zijn.

Bron: /Film

Lees meer over: