Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.09.2017

It breekt monsterachtig veel box-office-records tijdens openingsweekend

door Freek Lauwers

Stephen King-bewerking It heeft in zijn openingsweekend alle verwachtingen overtroffen door maar liefst 117,2 miljoen dollar op te brengen aan de Amerikaanse box-office. Bovendien bracht de film in andere landen nog eens 62 miljoen dollar op, wat het totaal op 179,2 miljoen dollar brengt.

De horrorfilm brak ook een hoop records: beste openingsweekend voor een horrorfilm, voor een film met R-rating, voor een release in september en voor film van New Line Cinema. De opbrengst is de derde lucratiefste van het jaar, na Disneys Beauty and the Beast en Guardians of the Galaxy Vol. 2.

De cijfers hadden trouwens nog hoger kunnen zijn als de dreiging van orkaan Irma er niet voor had gezorgd dat in Florida  175 bioscopen hun deuren moesten sluiten, wat een verschil van zo’n 5 à 6 procent betekent.

De tweede plaats was met 9 miljoen dollar dit weekend weggelegd voor Home Again, een romantische komedie met Reese Witherspoon. The Hitman’s Bodyguard strandde op de derde plaats met net geen vijf miljoen dollar, Annabelle: Creation op de vierde met 4 miljoen dollar, Wind River op de vijfde met 3,2 miljoen dollar.

Bron: Variety