Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.04.2017

“Is Netflix kerkhof voor kwaliteit?”

door Vertigo

“Door de aankoopdrift van Netflix verdwijnen pareltjes steeds vaker in de uitgebreide bibliotheek van de streamingdienst.” Dat is het uitgangspunt van een recent artikel op de Amerikaanse filmsite Indiewire dat de gemoederen in beroering bracht.

Als voorbeeld neemt men Tramps, een romantische komedie die vorig jaar indruk maakte op het Toronto International Film Festival. Ook Netflix reageerde enthousiast bij het zien van de film, want de streamingdienst kocht de prent naar verluidt voor 2 miljoen dollar. Een geweldige deal voor de producenten die meteen een flinke som zagen voor hun project.

Gevolg van de Netflix-deal is echter dat Tramps nooit in de zalen speelde en meteen terechtkomt tussen de Iron Fists en Sandy Wexlers van deze wereld. Het bedrijf zet immers elke week zoveel nieuwe shows en films online dat kijkers het bos door de bomen niet meer kunnen zien.

Nu Netflix heeft ingezet om zelf kwaliteitscinema te produceren – brengt het bedrijf bijvoorbeeld de volgende Scorsese uit? – lijkt het gevaar alleen maar groter te worden. Bovendien lijkt men in tegenstelling tot Amazon niet de drang te voelen om films eerst een respectabele bioscooprelease te geven.

Bron: Indiewire

Lees meer over: