Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.04.2017

Horrorfilm waar steenrijke junkie 15 jaar aan werkte postuum uitgebracht

door Vertigo

15 jaar werkte miljonair Andrew Rork Getty aan The Evil Within, twee jaar na zijn dood verscheen de horrorprent onlangs in het vod-aanbod van Amazon. De drugsverslaafde nazaat van de legendarische J. Paul Getty investeerde vier tot zes miljoen van zijn eigen kapitaal in de film en stond erop alle facetten van de productie zelf te overzien – hij bouwde zelfs een postproductiestudio in zijn villa.

The Evil Within vertelt het verhaal van een mentaal gehandicapte man die in zijn dromen tot gruweldaden wordt aangezet door een demonische figuur. Hoofdacteur Fred Koehler zegt dat het van het pot gerukte scenario ongetwijfeld gebaseerd was Getty’s vele drugservaringen.

Door de uitgesponnen productieperiode waren Koehler en zijn tegenspeler Michael Berryman de enige cast- en crewleden die de ganse shoot hebben meegemaakt. “Wat een vreemde ervaring. Ik was net afgestudeerd toen we eraan begonnen, nu ben ik er 41.”, aldus Koehler.

Producer Michael Luceri is de man die ervoor zorgde dat The Evil Within postuum werd uitgebracht: “Ik vond Getty’s doorzettingsvermogen inspirerend. Hij heeft er zoveel van zichzelf in gestoken. Soms at hij dagenlang alleen maar cornflakes omdat hij koste wat het kost wilde verder werken.”

Bron: THR

 

Lees meer over: