Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.11.2016

Hayao Miyazaki toch niet op pensioen

door Vertigo

Driewerf hoera, animatiegrootmeester Hayao Miyazaki is niet langer met pensioen! De Japanner heeft voor het eerst sinds The Wind Rises uit 2013 plannen om een nieuwe langspeelfilm te maken.

Dat is meteen ook goed nieuws voor Miyazaki’s Studio Ghibli. Daar is de productie namelijk stilgelegd na de aankondiging dat hun directeur het voor bekeken hield. Het project moet wel nog de goedkeuring krijgen van de animatiestudio, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Er is nog niks bekend over het verhaal van Miyazaki’s film. Tijdens een special op de Japanse televisie wist de regisseur te vertellen dat hij waarschijnlijk een vijftal jaar nodig zal hebben om alles af te werken. Hij droomt er echter van klaar te raken voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De afgelopen jaren heeft Miyazaki niet bepaald stilgezeten. Hij was coproducent van het gelauwerde The Red Turtle en hij werkt  aan de korte animatiefilm Boro the Caterpillar voor het Ghibli-museum. Binnenkort begint hij ook aan de eerste storyboards van de nieuwe film.

Bron: The Film Stage