Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.08.2017

Guillermo del Toro geeft beeld en uitleg bij The Shape of Water

door Vertigo

Guillermo del Toro presenteert zijn nieuwe film, The Shape of Water, binnen enkele weken op de filmfestivals van Venetië en Toronto. Na de fantastische trailer komt de Mexicaanse cineast nu op de proppen met vijf nieuwe stills en wat meer info over de zelf gefinancierde romance die 19 miljoen dollar kostte.

“Nog voordat Trump aan de macht was, voelde ik wat er leefde in de onderbuik van de VS”, vertelt del Toro. “Vandaar dat ik een sprookje over over verdraagzaamheid en liefde wilde maken. Ik koos ervoor om het verhaal in 1962 te situeren omdat het geidealiseerde Amerika van daarvoor toen begon af te brokkelen. Alle spanningen die toen heersten, zijn helemaal terug.”

Del Toro hamert erop dat The Shape of Water geen creature feature is, maar een rasechte romance: “Dat genre is dezer misschien ongelijk. Je lijkt meteen een sukkel. Daarom injecteer ik het graag met fantastische elementen. De film is bedoeld als antigif tegen de algemene verzuring. Liefde is misschien wel onze grootste natuurkracht.”

Bron: THR