Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.01.2017

Geen reboots meer voor JJ Abrams

door Marlies Hamal

Filmmaker JJ Abrams is vooral bekend van zijn reboots of voor nieuwe verhalen die hij schreef voor reeds bestaande franchises. Zo regisseerde hij Mission: Impossible III, Stark Trek en Star Trek Into Darkness én Star Wars: The Force Awakens.

De regisseur laat nu echter weten dat hij daar even genoeg van heeft en dat hij zich wil focussen op nieuwe ideeën: “Ik had enorm veel geluk om betrokken te worden bij dingen waar ik als kind al van hield. Maar ik heb geen zin om dat opnieuw te doen. Ik heb er genoeg van. Ik kijk uit naar het uitwerken van originele ideeën die van iemand anders later misschien een reboot krijgen.”

Abrams voegt toe dat volgens hem remakes en reboots iets moeten toevoegen: “Als je een verhaal vertelt dat niet vooruit gaat, niets nieuws introduceert, geen nieuwe mythologie creëert of niets aan de bestaande mythologie toevoegt, dan voelt een remake aan als een vergissing. Maar film is een relatief jong medium, en er zijn verhalen die al eeuwen meegaan. En het is niet abnormaal dat verhalen opnieuw verteld worden, of dat nu rond een kampvuur of in een film is. Maar ik denk dat je altijd nieuwe dingen moet toevoegen. Je kan niet iets opnieuw maken gewoon om het opnieuw te maken.”

Bekijk hieronder het volledige interview met JJ Abrams:

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: