Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.07.2017

Disney onthult info over Dumbo, Aladdin, Lion King, Mary Poppins en Avengers

door Vertigo

Op hun D23-expo onthulde Disney heel wat nieuws, onder meer over de stapel staande live action-versies van Dumbo, The Lion King en Aladdin, de langverwachte Mary Poppins-sequel en Marvel-titaan Avengers: Infinity War

Dumbo

De opnames van Tim Burtons live action-versie van de animatieklassieker zijn net van start gegaan. De film komt in maart 2019 in de zalen en zal naast een digitale olifant ook Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton en Danny DeVito opvoeren.

Aladdin

Enkele dagen terug leek het nog alsof Disney en regisseur Guy Ritchie het moeilijk hadden om de juiste acteur te vinden voor het titelpersonage van hun live action-bewerking van de nineties-favoriet, maar ondertussen is alles opgelost. De hoofdrol zal vertolkt worden door nieuwkomer Mena Massoud, zijn tegenspeelster wordt Power Rangers-actrice Naomi Scott.

The Lion King

Jon Favreau gaat zijn The Jungle Book-magie toepassen op een andere animatieknaller uit de Disney-stal. En als we de eerste reacties mogen geloven, gaat hem dat keihard lukken. Volgens velen zag de in Californië voorgestelde openingssequentie vol fotorealistische beelden er adembenemend uit en was ‘Circle of Life’-minstens even meeslepend als in het origineel. Naar verluidt zou Hugh Jackman in de running zijn om de snode Scar op zich te nemen.

Mary Poppins Returns

December 2018 zou wel eens extra magisch kunnen worden dankzij deze sequel op de Disney-klassieker van decennia terug. Op D23 was het vooral hoofdactrice Emily Blunt die indruk maakte als het betoverende titelpersonage, dat 25 jaar na de gebeurtenissen van het origineel terug in Londen neerstrijkt om de ondertussen volwassen kinderen van weleer te helpen bij hun financiële problemen.

Disney's Mary Poppins Returns – Motion Poster

Emily Blunt is Mary Poppins in the upcoming sequel, Mary Poppins Returns. The brand new film opens in theatres December 2018.

Geplaatst door Mary Poppins Returns op zaterdag 15 juli 2017

Avengers: Infinity War

Marvel surft doelgericht naar wat wel eens de ultieme bioscoopconfrontatie zou kunnen worden. In Californië werden de eerste beelden uit de Avengers-fourquel getoond, en die zagen er opvallend donker uit. Alles begon met een levenloze Thor die op de voorruit van het nieuwe ruimteschip van de Guardians of the Galaxy belandt. Daarna volgden onder meer shots van Captain America met lang haar een een baard, een blonde Black Widow en Spider-Man in een nieuw pak. Josh Brolin, die grote slechterik Thanos speelt, onthulde de Infinity Gauntlet en zijn legertje snoodaards als volgt.

Bron: /Film