Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2017

Beauty and the Beast verscheurt box-office-records

door Jolien Van Roelenbosch

Beauty and the Beast ging dit weekend in de Amerikaanse zalen in première en brak meteen het maart-openingweekendrecord met een opbrengst van maar liefst 170 miljoen dollar. Daarvoor viel Batman v Superman: Dawn of Justice die eer te beurt met een opbrengst van enkele miljoenen minder.

De overwinning voor Belle betekende wel een serieuze deuk voor Kong: Skull Island. De monsterfilm zakte 53% en haalde in zijn tweede weekend 28 miljoen dollar op. Op de derde plaats stond volhouder Logan, die dit weekend 17 miljoen dollar ophaalde. Filmfans in de Verenigde Staten bezorgden de laatste Wolverine-film zo al een totaalopbrengst van 184 miljoen dollar.

Plaats vier was voor de geprezen horrorfilm Get Out wiens totale inkomsten ondertussen al op zo’n l 133 miljoen dollar staat, gevolgd door het religieuze drama The Shack dat voorlopig 42 miljoen dollar opbracht.

T2 Trainspotting kreeg een kleine release op slechts vijf locaties en verdiende 180.000 dollar. Dat lijkt bescheiden, maar het is een van de beste limited release-resultaten in maanden.

Bron: Variety